November 8 – 13, 2020

Hybrid Edition!

EUROPE'S GREATEST AGILE SOFTWARE TESTING FESTIVAL!

Program 2019

  • All levels
  • Beginner
  • Advanced
  • Expert
  • Keynote
  • Social
streaming icon streaming icon
view online sessions

Conf. Day 3, Thursday, Nov. 7

There are 10+ tracks providing you lots of different input from talks, workshops and other sessions.

Check out what interests you most! Making yourself a personal schedule in advance is well recommended.

Please also check out and register for our evening activities (no extra fee) to make the most of your networking, learnings and your conference visit in general!


7:00

online session

8:00

Registration

8:00-9:00 Registration Desk/F-Rooms Foyer


9:10

online session

45-minute Keynote

9:10-9:55 Room F1+F2+F3 - Plenary

Humans


9:55

Snack Break & Exhibition

9:55-10:25 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


10:25

online session

30-min New Voice Talk

10:25-10:55 Room F1 - Track 1: New Voices

Testing on Production, deep backend edition

online session

30-minute Talk

10:25-10:55 Room F2 - Track 2: Talks

Building a developer-tester relationship

online session

30-minute Talk

10:25-10:55 Room F3 - Track 3: Talks

Derive test data from production data while respecting GDPR

online session

30-minute Hands-on Session

10:25-10:55 Room E2 + E3 - Track 5: Hands-on Track

RIMGEN: 6 heuristics for better bug investigation

online session

120-minute Workshop

10:25-12:25 Room D1+D2 - Track 6: Workshops

Servant Leadership: leaders go first!

online session

120-minute Workshop

10:25-12:25 Room D3+D4 - Track 7: Workshops

Improv(e) Your Testing!

online session

120-minute Workshop

10:25-12:25 Room D5+D6 - Track 8: Combo Sessions

Negotiation: How to Master Critical Conversations

online session

Bonus Session

10:25-12:25 Creative Space Room - Track 9: Workshops

Draw to remember: Make Your Own Sketchnotes

Equipment required

10:55

Coffee Break

10:55-11:10 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


11:10

online session

30-minute Talk

11:10-11:40 Room F1 - Track 1: New Voices

Observability - From Fire Fighting to Smoke Detection

online session

30-minute Talk

11:10-11:40 Room F2 - Track 2: Talks

Test Impact Analysis.

online session

30-minute Talk

11:10-11:40 Room F3 - Track 3: Talks

What do you mean... a Quality Owner?!


11:40

Coffee Break

11:40-11:55 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


11:55

online session

30-min New Voice Talk

11:55-12:25 Room F1 - Track 1: New Voices

The Synthetic Monitoring Maturity Model

online session

30-minute Talk

11:55-12:25 Room F2 - Track 2: Talks

Seeking Nirvana

online session

30-minute Talk

11:55-12:25 Room F3 - Track 3: Talks

Making (Business) Sense of Automated Testing


13:25

online session

45-minute Keynote

13:25-14:10 Room F1+F2+F3 - Plenary

Testers, are you really engaged?


14:10

Coffee Break

14:10-14:25 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


14:25

online session

30-minute Talk

14:25-14:55 Room F2 - Track 2: Talks

Ready Tester One? Go!

Equipment required
online session

30-minute Hands-on Session

14:25-14:55 Room E2 + E3 - Track 5: Hands-on Track

Bug-fix your CV

Equipment required
online session

150-min Workshop

14:25-17:25 Room D1+D2 - Track 6: Workshops

Becoming aware of psychological safety

online session

150-min Workshop

14:25-17:25 Room D3+D4 - Track 7: Workshops

Agile Coaching Laboratory Masterclass on coaching

online session

150-min Workshop

14:25-17:25 Room D5+D6 - Track 8: Combo Sessions

Advanced Coding for Testing in Agile Teams

Equipment required
online session

30-minute Talk

14:25-14:55 Creative Space Room - Track 9: Workshops

Why Not Become a Speaker at ATD?

online session

Bonus Session

14:25-17:25 Meet @ Hotel Entrance - Outdoor Track

Get Your Ideas Moving

Equipment required
online session

30-minute Talk

14:25-14:55 Room F1 - Track 1: Re-Do Sessions

Re-Do of: Team-Driven Microservice Quality Assurance

online session

30-minute Talk

14:25-14:55 Room F3 - Track 3: Re-Do Sessions

Re-Do of: The Customer As System Under Test


14:55

Coffee Break

14:55-15:10 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


15:10

online session

30-minute Hands-on Session

15:10-15:40 Room E2 + E3 - Track 5: Hands-on Track

Approval Testing

online session

120-minute Workshop

15:10-17:25 Creative Space Room - Track 9: Workshops

Public speaking open space workshop

online session

30-minute Talk

15:10-15:40 Room F1 - Track 1: Re-Do Sessions

Re-Do of: Test Strategy - waterfall legacy or game changer in Agile

online session

30-minute Talk

15:10-15:40 Room F3 - Track 3: Re-Do Sessions

Re-Do of: testing on the beat


15:40

Snack Break & Exhibition

15:40-16:10 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


16:10

online session

30-minute Hands-on Session

16:10-16:40 Room E2 + E3 - Track 5: Hands-on Track

Designing tests for Yatzy

Equipment required
online session

30-min New Voice Talk

16:10-16:40 Room F1 - Track 1: Re-Do Sessions

Re-Do of: From Chemotherapy Brain Fog to Test Automation

online session

30-min New Voice Talk

16:10-16:40 Room F3 - Track 3: Re-Do Sessions

Re-Do of: Little Red Riding Hood and the forest of broken windows


16:40

Coffee Break

16:40-16:55 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


16:55

online session

30-minute Talk

16:55-17:25 Room F2 - Track 2: Talks

Getting your Agile UX process off the ground

online session

30-minute Hands-on Session

16:55-17:25 Room E2 + E3 - Track 5: Hands-on Track

Match the ET charter

Equipment required
online session

30-min New Voice Talk

16:55-17:25 Room F3 - Track 3: Re-Do Sessions

Re-Do of: Bottlenecks, Brain Science & Breakthroughs!


17:25

Coffee Break

17:25-17:40 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


17:40

online session

45-minute Keynote

17:40-18:25 Room F1+F2+F3 - Plenary

Let's Talk About Men's Mental Health


21:00

Other Events:

Your privacy matters

We use cookies to understand how you use our site and to give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it and accept our use of cookies, Privacy Policy and Terms of Use.