NOV. 3 – 8, 2019
POTSDAM, GERMANY

EUROPE'S GREATEST AGILE SOFTWARE TESTING FESTIVAL!

Program 2019

  • All levels
  • Beginner
  • Advanced
  • Expert
  • Keynote
  • Social

Conf. Day 2, Wednesday, Nov. 6

There are 10+ tracks providing you lots of different input from talks, workshops and other sessions.

Check out what interests you most! Making yourself a personal schedule in advance is well recommended.

Please also check out and register for our evening activities (no extra fee) to make the most of your networking, learnings and your conference visit in general!


7:00


8:00


8:00

Registration

8:00-9:00 Registration Desk/F-Rooms Foyer


9:00

Daily Opening

9:00-9:10 Room F1+F2+F3 - Plenary


9:10

45-minute Keynote

9:10-9:55 Room F1+F2+F3 - Plenary

Being Mortal in the age of Artificial Intelligence


9:55

Snack Break & Exhibition

9:55-10:25 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


10:25

120-minute Workshop

10:25-12:25 Creative Space Room - Bonus Track

Draw to remember: Make Your Own Sketchnotes

Equipment required

30-minute New Voice Talk

10:25-10:55 Room F1 - Track 1: New Voices

Bottlenecks, Brain Science & Breakthroughs!

30-minute Talk

10:25-10:55 Room F2 - Track 2: Talks

What do I do if my Product Owner lacks a vision...

30-minute Talk

10:25-10:55 Room F3 - Track 3: Talks

How To Explain Exploratory Testing in 10 Minutes

120-minute Workshop

10:25-12:25 Room E2 + E3 - Track 5: Workshops

Designing a Continuous Delivery Pipeline

120-minute Workshop

10:25-12:25 Room D1+D2 - Track 6: Workshops

Inattentional Blindness

120-minute Workshop

10:25-12:25 Room D3+D4 - Track 7: Workshops

Gauge + Taiko: BDD for Web Revived

120-minute Workshop

10:25-12:25 Room D5+D6 - Track 8: Workshops

Gamify your testing to lower risk and raise value


10:55

Coffee Break

10:55-11:10 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


11:10

30-minute New Voice Talk

11:10-11:40 Room F1 - Track 1: New Voices

Context Driven Everything

30-minute Talk

11:10-11:40 Room F2 - Track 2: Talks

Hunting for Bad Data

30-minute Talk

11:10-11:40 Room F3 - Track 3: Talks

Testing applications for children


11:40

Coffee Break

11:40-11:55 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


11:55

30-minute New Voice Talk

11:55-12:25 Room F1 - Track 1: New Voices

United we stand: quality improvements led by a dev-test-pair

30-minute Talk

11:55-12:25 Room F2 - Track 2: Talks

Growing Adaptive Organizations

30-minute Talk

11:55-12:25 Room F3 - Track 3: Talks

Team-Driven Microservice Quality Assurance


12:25

Lunch & Exhibition

12:25-13:25 Hotel Restaurants & F-Rooms Foyer/Exhibition Hall


13:25

45-minute Keynote

13:25-14:10 Room F1+F2+F3 - Plenary

Empowerment through Observability


14:10

Coffee Break

14:10-14:25 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


14:25

Bonus Session

14:25-17:25 Meet @ Hotel Entrance - Outdoor Track

Get Your Ideas Moving

Equipment required

30-minute Talk

14:25-14:55 Creative Space Room - Bonus Track

Why Not Become a Speaker at ATD?

30-minute Talk

14:25-14:40 Room F1 - Track 1: Consensus Talks

Make UI test automation easier, faster and more robust

30-minute Talk

14:40-14:55 Room F1 - Track 1: Consensus Talks

Lord of the Sprints: Fellowship of the Test

30-minute Talk

14:25-14:55 Room F2 - Track 2: Talks

Becoming an agile people manager

14:25-17:25 Room F3 - Track 3: PowerPoint Karaoke

PowerPoint Karaoke

150-min Workshop

14:25-17:25 Room E2 + E3 - Track 5: Workshops

You have fears and doubts, too

150-min Workshop

14:25-17:25 Room D1+D2 - Track 6: Workshops

Pairing & Automation from First Product Version to Release

Equipment required

150-min Workshop

14:25-17:25 Room D3+D4 - Track 7: Workshops

Job-Crafting for Agile Testers


14:55

Coffee Break

14:55-15:10 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


15:10

120-minute Workshop

15:10-17:25 Creative Space Room - Bonus Track

Public speaking open space workshop

15-min Consensus Talk

15:25-15:40 Room F1 - Track 1: Consensus Talks

The whole Truth, and nothing but the Truth

30-minute Talk

15:10-15:40 Room F2 - Track 2: Talks

Deliberate Practice: What does it get us?

15:10-17:25 Room F3 - Track 3: PowerPoint Karaoke

PowerPoint Karaoke


15:40

Snack Break & Exhibition

15:40-16:10 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


16:10

16:10-16:40 Room F1 - Track 1: Consensus Talks

Consensus Talks (2 x 15 min.)

30-minute Talk

16:10-16:40 Room F2 - Track 2: Talks

Exploring APIs with Postman

16:10-17:25 Room F3 - Track 3: PowerPoint Karaoke

PowerPoint Karaoke

Bonus Session

16:10-17:00 Room E1 - Track 4: Afternoon Sports

Afternoon Yoga & Agile Meditation


16:40

Coffee Break

16:40-16:55 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


16:55

16:55-17:25 Room F1 - Track 1: Consensus Talks

Consensus Talks (2 x 15 min.)

16:55-17:25 Room F3 - Track 3: PowerPoint Karaoke

PowerPoint Karaoke


17:25

Coffee Break

17:25-17:40 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall & E-Rooms Foyer


17:40

45-minute Keynote

17:40-18:25 Room F1+F2+F3 - Plenary

QADevSecOps: Leading a Quality-Driven DevOps Transformation


18:25


20:15


22:30

Other Events:

Your privacy matters

We use cookies to understand how you use our site and to give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it and accept our use of cookies, Privacy Policy and Terms of Use.