NOV. 3 – 8, 2019
POTSDAM, GERMANY

EUROPE'S GREATEST AGILE SOFTWARE TESTING FESTIVAL!

Program 2018

  • All levels
  • Beginner
  • Advanced
  • Expert
  • Keynote
  • Social

Conf. Day 1, Tuesday, Nov. 13

There are 10+ tracks providing you lots of different input from talks, workshops and other sessions.

Check out what interests you most! Making yourself a personal schedule in advance is well recommended.

Please also check out and register for our evening activities (no extra fee) to make the most of your networking, learnings and your conference visit in general!


7:00


7:30

Registration

7:30-9:00


8:00


9:00

Conference Opening - Welcoming Words

9:00-9:10 Room F1+F2+F3 - Plenary


9:10

45-minute Keynote

From Fairy Tales to Serious Stuff; Two Generations in Tech

9:10-9:55
Room F1+F2+F3 - Plenary

9:55

Snack Break & Exhibition

9:55-10:25


10:25

Bonus Session

Hands-on Lab

10:25-12:25
Creative Space Room - Bonus Track

30-minutes New Voice Talk

Botium - next generation testing for chatbots

10:25-10:55
Room F1 - Track 1: New Voices

30-minutes Talk

Learning to Learn (the 20 hour experiment)

10:25-10:55
Room F2 - Track 2: Talks

30-minutes Talk

Doubt Builds Trust

10:25-10:55
Room F3 - Track 3: Talks

30-minutes Talk

How we Develop and Test Software at eBay in Berlin

10:25-10:55
Room E1 - Track 4: Afternoon Sports

30-minutes Talk

The Reality of Testing in an Artificial World

10:25-10:55
Room E1- Track 4: Vendor Talks

120-minutes Workshop

Feature Mapping

10:25-12:25
Room D1+D2 - Track 6: Workshops

120-minutes Workshop

Boost your creative thinking

10:25-12:25
Room D3+D4 - Track 7: Workshops

10:55

Coffee Break

10:55-11:10


11:10

Bonus Session

Hands-on Lab

11:10-12:25
Creative Space Room - Bonus Track

30-minutes New Voice Talk

Four nationalities, two countries, one team - can it work?

11:10-11:40
Room F1 - Track 1: New Voices

30-minutes Talk

Dealing with unknowns

11:10-11:40
Room F2 - Track 2: Talks

30-minutes Talk

Robot Framework 10 years after

11:10-11:40
Room F3 - Track 3: Talks

30-minutes Talk

Tester's Guide to Managing Biases

11:10-11:40
Room E1 - Track 4: Afternoon Sports

30-minutes Talk

Agile Thinking drives digital Innovation

11:10-11:40
Room E1- Track 4: Vendor Talks

11:40

Coffee Break

11:40-11:55


11:55

Bonus Session

Hands-on Lab

11:55-12:25
Creative Space Room - Bonus Track

30-minutes New Voice Talk

When in doubt, write it out!

11:55-12:25
Room F1 - Track 1: New Voices
Equipment required

30-minutes Talk

Measure it or it didn't happen

11:55-12:25
Room F2 - Track 2: Talks

30-minutes Talk

Sacrificial Architecture in modern web development

11:55-12:25
Room F3 - Track 3: Talks

30-minutes Talk

Maturing your path toward DevOps with Continuous Testing

11:55-12:25
Room E1 - Track 4: Afternoon Sports

30-minutes Talk

I Bought a Robot

11:55-12:25
Room E1- Track 4: Vendor Talks

12:25

Lunch & Exhibition

12:25-13:25


13:25

45-minute Keynote

Transparency: A holistic approach to software quality

13:25-14:10
Room F1+F2+F3 - Plenary

14:10

Coffee Break

14:10-14:25


14:25

Bonus Session

Hands-on Lab

14:25-17:25
Creative Space Room - Bonus Track

30-minutes New Voice Talk

Continuous performance testing through the users’ eyes

14:25-14:55
Room F1 - Track 1: New Voices

Cinema Replay of: "Dealing with unknowns"

14:25-14:55
Room F2 - Track 2: Talks

30-minutes Talk

The Testing Profession: The Good, the Bad and the Ugly

14:25-14:55
Room F3 - Track 3: Talks

150-minutes Workshop

Introduction to VR Software Testing

14:25-17:25
Room E1- Track 4: Vendor Talks
Equipment required

150-minutes Workshop

Confident Software Delivery

14:25-17:25
Room D1+D2 - Track 6: Workshops
Equipment required

150-minutes Workshop

Finding a Learning Partner in the Testing Community

14:25-17:25
Room D3+D4 - Track 7: Workshops

150-minutes Workshop

Stepping into your user's shoes

14:25-17:25
Room D5+D6 - Track 8: Workshops
Equipment required

14:55

Coffee Break

14:55-15:10


15:10

Bonus Session

Hands-on Lab

15:10-17:25
Creative Space Room - Bonus Track

30-minutes New Voice Talk

How concepts of feminism make me a better tester

15:10-15:40
Room F1 - Track 1: New Voices

30-minutes Talk

A fundamental cookbook for testing (with) hardware

15:10-15:40
Room F2 - Track 2: Talks

15:40

Snack Break & Exhibition

15:40-16:10


16:10

Bonus Session

Hands-on Lab

16:10-17:25
Creative Space Room - Bonus Track

30-minutes New Voice Talk

Using 8D approach to develop product team

16:10-16:40
Room F1 - Track 1: New Voices
Equipment required

30-minutes Talk

me and my burnout

16:10-16:40
Room F3 - Track 3: Talks

Bonus Session

Aikido for Everyone

16:10-17:25
Room E1 - Track 4: Afternoon Sports
Equipment required

16:40

Coffee Break

16:40-16:55


16:55

Bonus Session

Hands-on Lab

16:55-17:25
Creative Space Room - Bonus Track

30-minutes New Voice Talk

Testability starts with Code

16:55-17:25
Room F1 - Track 1: New Voices

30-minutes Talk

A Guided Tour of Automation for Testers

16:55-17:25
Room F2 - Track 2: Talks

17:25

Coffee Break

17:25-17:40


17:40

45-minute Keynote

Harnessing Change for Competitive Advantage

17:40-18:25
Room F1+F2+F3 - Plenary

18:25


18:30

Time to get dressed / Award Night Warm-up with Fingerfood & Drinks

18:25-20:00 F-Rooms Foyer/Exhibition Hall - Open Space Track


20:00


22:00

Aftershow Party with Live Band & Dancing

22:00-23:55 Room F1+F2+F3 - Plenary

Other Events:

Your privacy matters

We use cookies to understand how you use our site and to give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it and accept our use of cookies, Privacy Policy and Terms of Use.