November 8 – 13, 2020

Hybrid Edition!

EUROPE'S GREATEST AGILE SOFTWARE TESTING FESTIVAL!

Program 2018

  • All levels
  • Beginner
  • Advanced
  • Expert
  • Keynote
  • Social

Conf. Day 3, Thursday, Nov. 15

There are 10+ tracks providing you lots of different input from talks, workshops and other sessions.

Check out what interests you most! Making yourself a personal schedule in advance is well recommended.

Please also check out and register for our evening activities (no extra fee) to make the most of your networking, learnings and your conference visit in general!


7:00


8:00


8:00

Registration

8:00-9:00


9:00

Opening Session

9:00-9:10 Room F1+F2+F3 - Plenary


9:10

45-minute Keynote

9:10-9:55 Room F1+F2+F3 - Plenary

Is your Quality on the Road to Nowhere?


9:55

Snack Break & Exhibition

9:55-10:25


10:25

30-min New Voice Talk

10:25-10:55 Room F1 - Track 1: New Voices

Quality Assurance in an AB-Test driven company

30-minute Talk

10:25-10:55 Room F2 - Track 2: Talks

Crossing Over

30-minute Talk

10:25-10:55 Room F3 - Track 3: Talks

Test Encapsulation

30-minute Talk

10:25-10:55 Room E1 - Track 4: Afternoon Sports

Continuous “Evergreen IT” – How to avoid nasty surprises by

30-minute Talk

10:25-10:55 Room E1- Track 4: Vendor Talks

Robot-assisted testing in a mobile payment environment

120-minute Workshop

10:25-12:25 Room D1+D2 - Track 6: Workshops

Better estimation and planning

Equipment required

120-minute Workshop

10:25-12:25 Room D3+D4 - Track 7: Workshops

Bullsh*t: Stop telling me it's impossible

120-minute Workshop

10:25-12:25 Room D5+D6 - Track 8: Combo Sessions

Cultivating a Critical Thinking Mindset

120-minute Workshop

10:25-12:25 Creative Space Room - Track 9: Workshops

Be a Detective, use Forensic Sciences, Improve your skills


10:55

Coffee Break

10:55-11:10


11:10

30-min New Voice Talk

11:10-11:40 Room F1 - Track 1: New Voices

Security in Security

30-minute Talk

11:10-11:40 Room F2 - Track 2: Talks

The Power of ‘Not Yet’ – Improve Your Testing Skills

30-minute Talk

11:10-11:40 Room F3 - Track 3: Talks

Automating Xamarin Apps with BDD

30-minute Talk

11:10-11:40 Room E1- Track 4: Vendor Talks

Not Only Cars: “AI, Please Test My App”

30-minute Talk

11:10-11:40 Room E1 - Track 4: Afternoon Sports

Distributed Testing


11:40

Coffee Break

11:40-11:55


11:55

30-min New Voice Talk

11:55-12:25 Room F1 - Track 1: New Voices

Our Journey to a Software Testing Ice-Cream Cone approach

30-minute Talk

11:55-12:25 Room F2 - Track 2: Talks

Mentoring Result > Power Pairs in Testing

30-minute Talk

11:55-12:25 Room F3 - Track 3: Talks

The security issue that killed a financial product launch

30-minute Talk

11:55-12:25 Room E1- Track 4: Vendor Talks

Design Thinking for Testers/IT Professionals


12:25

Lunch & Exhibition

12:25-13:25


13:25

45-minute Keynote

13:25-14:10 Room F1+F2+F3 - Plenary

Agile Transformation with Remote Teams


14:10

Coffee Break

14:10-14:25


14:25

7-min Lightning

14:25-14:35 Room F1 - Track 1: New Voices

How to prepare a talk

14:25-14:55 Room F2 - Track 2: Talks

Cinema Replay of: "Crossing Over"

Unicorn-Talk

14:25-14:35 Room F3 - Track 3: Talks

The power of demo

150-min Workshop

14:25-17:25 Room E1- Track 4: Vendor Talks

More heart ❤ and more humans with Inclusive Design

Equipment required

150-min Workshop

14:25-17:25 Room D1+D2 - Track 6: Workshops

Property-based Testing with Java

Equipment required

150-min Workshop

14:25-17:25 Room D3+D4 - Track 7: Workshops

Build quality in – the new black?

150-min Workshop

14:25-17:25 Room D5+D6 - Track 8: Combo Sessions

Thinking Outside the Box

Bonus Session

14:25-17:25 Meet @ Hotel Entrance - Outdoor Track

Get Your Ideas Moving

Equipment required

Unicorn-Talk

14:35-14:45 Room F3 - Track 3: Talks

We can't all be Gandalf

7-min Lightning

14:45-14:55 Room F1 - Track 1: New Voices

Design Sprints - Hurdle Racing Challenges

Unicorn-Talk

14:45-14:55 Room F3 - Track 3: Talks

T-Shaped Testing or How to Crucify Your Co-Workers


14:55

Coffee Break

14:55-15:10


15:10

7-min Lightning

15:10-15:20 Room F1 - Track 1: New Voices

Let's talk Testability

30-minute Talk

15:10-15:40 Room F2 - Track 2: Talks

Onboarding Engineers

Unicorn-Talk

15:10-15:20 Room F3 - Track 3: Talks

What it means to be a testing unicorn?

7-min Lightning

15:20-15:30 Room F1 - Track 1: New Voices

Software Testing World Championship, what's next.

Unicorn-Talk

15:20-15:30 Room F3 - Track 3: Talks

Testing Like the Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT)

7-min Lightning

15:30-15:40 Room F1 - Track 1: New Voices

A stable of Unicorns?

Unicorn-Talk

15:30-15:40 Room F3 - Track 3: Talks

How to train a unicorn


15:40

Snack Break & Exhibition

15:40-16:10


16:10

Unicorn-Talk

16:10-16:20 Room F3 - Track 3: Talks

The saga of a Swedish warship

Bonus Session

16:10-17:25 Room E1 - Track 4: Afternoon Sports

Aikido for Everyone

Equipment required

Unicorn-Talk

16:20-16:30 Room F3 - Track 3: Talks

UNICORN VERSUS TEAM

Unicorn-Talk

16:30-16:40 Room F3 - Track 3: Talks

Tester Who?


16:40

Coffee Break

16:40-16:55


16:55

30-minute Talk

16:55-17:25 Room F2 - Track 2: Talks

Testing the boundaries


17:25

Coffee Break

17:25-17:40


17:40

45-minute Keynote

17:40-18:25 Room F1+F2+F3 - Plenary

Test Like a Cat


18:25


18:30

Street Food and Food Trucks Special

18:30-20:15 Meet @ Hotel Entrance - Outdoor Track


20:15

45-minute Keynote

20:15-21:00 Room F1+F2+F3 - Plenary

Feeling Safe to be Uncomfortable


21:00

21:00-23:00 "Fritze" Pub

Magic Workshop

Other Events:

Your privacy matters

We use cookies to understand how you use our site and to give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it and accept our use of cookies, Privacy Policy and Terms of Use.