NOV. 3 – 8, 2019
POTSDAM, GERMANY

EUROPE'S GREATEST AGILE SOFTWARE TESTING FESTIVAL!

Program 2018

  • All levels
  • Beginner
  • Advanced
  • Expert
  • Keynote
  • Social

Conf. Day 2, Wednesday, Nov. 14

There are 10+ tracks providing you lots of different input from talks, workshops and other sessions.

Check out what interests you most! Making yourself a personal schedule in advance is well recommended.

Please also check out and register for our evening activities (no extra fee) to make the most of your networking, learnings and your conference visit in general!


7:00


8:00

Registration

8:00-9:00


8:00


9:00

Opening Session

9:00-9:10 Room F1+F2+F3 - Plenary


9:10

45-minute Keynote

The Heart of Innovation

9:10-9:55
Room F1+F2+F3 - Plenary

9:55

Snack Break & Exhibition

9:55-10:25


10:25

30-minutes New Voice Talk

Security Awareness "The Hackers Eyes"

10:25-10:55
Room F1 - Track 1: New Voices
Equipment required

30-minutes Talk

Do’s & Don’ts of Agile Transformations

10:25-10:55
Room F2 - Track 2: Talks

30-minutes Talk

Bringing in change when you don’t have a Leadership job title

10:25-10:55
Room F3 - Track 3: Talks

30-minutes Talk

DevOps: 6 Steps to Go Faster, Build Better and Avoid Disaster

10:25-10:55
Room E1 - Track 4: Afternoon Sports

30-minutes Talk

When will AI take my job as a tester

10:25-10:55
Room E1- Track 4: Vendor Talks

120-minutes Workshop

Product Owner's Dancing Guide to Writing Acceptance Tests

10:25-12:25
Room D1+D2 - Track 6: Workshops

120-minutes Workshop

Mind Busters - Test your mind

10:25-12:25
Room D3+D4 - Track 7: Workshops

120-minutes Workshop

So…You think you’re doing Agile? Change your reality!

10:25-12:25
Room D5+D6 - Track 8: Workshops

10:55

Coffee Break

10:55-11:10


11:10

30-minutes New Voice Talk

3 questions that will help you create safe release planning

11:10-11:40
Room F1 - Track 1: New Voices

30-minutes Talk

Deep Oracles

11:10-11:40
Room F2 - Track 2: Talks

30-minutes Talk

Whole-team responsibility

11:10-11:40
Room F3 - Track 3: Talks

30-minutes Talk

Solving the bottleneck of testing: Cloud vs On-Premise

11:10-11:40
Room E1 - Track 4: Afternoon Sports

30-minutes Talk

Embracing the Cognitive Future of Testing

11:10-11:40
Room E1- Track 4: Vendor Talks

11:40

Coffee Break

11:40-11:55


11:55

30-minutes New Voice Talk

Practical ideas how to make regression testing fun

11:55-12:25
Room F1 - Track 1: New Voices

30-minutes Talk

Autism and the Future of Testing

11:55-12:25
Room F2 - Track 2: Talks

30-minutes Talk

HACKING - BRIDGING THE GAP & GOING BEYOND TO FIGHT BLACK-HAT

11:55-12:25
Room F3 - Track 3: Talks
Equipment required

30-minutes Talk

Intro to Visual UI Testing

11:55-12:25
Room E1 - Track 4: Afternoon Sports

30-minutes Talk

How AI is transforming Software Testing

11:55-12:25
Room E1- Track 4: Vendor Talks

12:25

Lunch & Exhibition

12:25-13:25


13:25

45-minute Keynote

Transforming Culture with DevOps Principles

13:25-14:10
Room F1+F2+F3 - Plenary

14:10

Coffee Break

14:10-14:25


14:25

Bonus Session

Get Your Ideas Moving

14:25-17:25
Meet @ Hotel Entrance - Outdoor Track
Equipment required

150-minutes Workshop

Sketchnoting Adventures: Improve Your Notetaking Skills

14:25-17:25
Creative Space Room - Bonus Track
Equipment required

15-minute Consensus Talk

Writing tests that suck less!

14:25-14:40
Room F1 - Track 1: New Voices

15-minute Consensus Talk

No testers anymore... now what?

14:40-14:55
Room F1 - Track 1: New Voices

PowerPoint Karaoke

14:25-17:25
Room F3 - Track 3: Talks

150-minutes Workshop

Gamify your agile adoption journey

14:25-17:25
Room E1- Track 4: Vendor Talks
Equipment required

150-minutes Workshop

Communication Workshop

14:25-17:25
Room D1+D2 - Track 6: Workshops
Equipment required

150-minutes Workshop

Building your own API testing framework

14:25-17:25
Room D3+D4 - Track 7: Workshops
Equipment required

150-minutes Workshop

Creativity, Imagination, and Creating Better Test Ideas

14:25-17:25
Room D5+D6 - Track 8: Workshops
Equipment required

14:55

Coffee Break

14:55-15:10


15:10

15-minute Consensus Talk

What Discworld tells us about Software Testing

15:10-15:25
Room F1 - Track 1: New Voices

15-minute Consensus Talk

In sprint automation, build the culture.

15:25-15:40
Room F1 - Track 1: New Voices

30-minutes Talk

Mind the Gap

15:10-15:40
Room F2 - Track 2: Talks

PowerPoint Karaoke

15:10-17:25
Room F3 - Track 3: Talks

15:40

Snack Break & Exhibition

15:40-16:10


16:10

15-minute Consensus Talk

Saving Agile principles with traditional management

16:10-16:25
Room F1 - Track 1: New Voices

15-minute Consensus Talk

Revolutionary Feedback Pizza

16:25-16:40
Room F1 - Track 1: New Voices

PowerPoint Karaoke

16:10-17:25
Room F3 - Track 3: Talks

Bonus Session

Aikido for Everyone

16:10-17:25
Room E1 - Track 4: Afternoon Sports
Equipment required

16:40

Coffee Break

16:40-16:55


16:55

15-minute Consensus Talk

Making documentation less painful

16:55-17:10
Room F1 - Track 1: New Voices

15-minute Consensus Talk

How having a mentor changed my career

17:10-17:25
Room F1 - Track 1: New Voices

30-minutes Talk

Overcome the obstacles of a Retrospective

16:55-17:25
Room F2 - Track 2: Talks

PowerPoint Karaoke

16:55-17:25
Room F3 - Track 3: Talks

17:25

Coffee Break

17:25-17:40


17:40

45-minute Keynote

The Blockchain Paradox

17:40-18:25
Room F1+F2+F3 - Plenary

18:25


18:30


19:30

Bonus Session

Exploratory Testing Challenge

19:30-22:00
Room E1- Track 4: Vendor Talks

22:00

Agile Games Aftershow Party with DJ Uni

22:00-23:55 Room F1+F2+F3 - Plenary


22:15

Other Events:

Your privacy matters

We use cookies to understand how you use our site and to give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it and accept our use of cookies, Privacy Policy and Terms of Use.